Žltý smejko vyzýva motoristov na väčšiu ohľaduplnosť

11.04.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 11. apríla (TASR) - Mestská polícia vo Vranove nad Topľou sa rozhodla v týchto dňoch, že na motoristov, ktorí parkujú svoje vozidlá nevhodným spôsobom v rôznych častiach mesta, použije nový systém prevencie. Namiesto uloženia sankcií umiestňujú policajti za stierače áut informačný leták so žltým smejkom a písomným upozornením vyzývajúcim netolerantných vodičov k väčšej ohľaduplnosti.
Náčelník mestskej polície Jozef Baran informoval, že problém súvisiaci s nedostatkom parkovacích plôch hlavne na vranovských sídliskách často umocňuje arogantné správanie nezodpovedných motoristov.
\"Informačný leták je určený vodičom motorových vozidiel, ktorí parkujú nevhodným spôsobom, napríklad často zaberajú dve parkovacie miesta. Ide nám o to, aby sa parkovacie plochy, ktorých máme málo, využívali čo najefektívnejšie,\" zhodnotil Baran.
Žltý smejko z informačného letáka pripomína motoristickej verejnosti, že právo parkovania pod obytnými blokmi majú napríklad okrem niektorých jeho obyvateľov aj ďalší majitelia motorových vozidiel.
\"Aj vaši susedia by radi zaparkovali, parkujte v sektoroch označených parkovacími čiarami,\" uvádza sa na letáku, ktorý sa dnes objavil za čelným sklom jedného z väčších japonských SUV v centre Vranova.
 

Vyberte región